Joina Rörelsen! #BACKASYSTERSKAPET
Meny

RÖRELSEN

Backasysterskapet är rörelsen för och av systrar som backar varandra. Systrar som vill stå upp för sig själva och andra. Som vill ta plats och inte låta sig begränsas av normer. Som vill se människors inneboende kraft och se sina medsystrar som kompetenser och möjliggörare.

Alla som vill backa och ge plats åt sina medsystrar kan kalla sig Backare. 

Som Backare föregår vi med gott exempel och får andra att känna sig trygga och stärkta. Vi backar INTE genom personliga påhopp, nedlåtande kommentarer, rasism, sexism, homofobi, funkofobi osv.

Backandet är lite som en livsfilosofi, det kan ske överallt och när som helst, på bussen, på jobbet, i skolan, i basketlaget och i sociala medier. Vi backar där vi ser att det behövs.

I Backasysterskapet använder vi ordet syster, för att inkludera alla som vill vara med i ett systerskap. Med syster menar vi tjejer, icke-binära och andra som identifierar sig som en syster och vill vara med i ett systerskap.

Det krävs mod och kraft att våga förändra och vi behöver vara många som backar. Slut upp bakom dina systrar och backa där det behövs.

Tillsammans skapar vi fler positiva sammanhang för systrar, där det finns tillräckligt med utrymme för unga tjejer att sträcka på sig, växa och ta plats. Det är både en rörelse, en livsfilosofi och ett verktyg för verklig förändring.