Joina Rörelsen! #BACKASYSTERSKAPET
Meny

Backa-shoppen är stängd för denna gång!

Bästa systrar, nu är online-shoppen stängd!

Är du i krokarna, så säljs tröjan fortfarande på Fryshuset i Hammarby Sjöstad. Fråga efter tröjorna i receptionen eller i vår skejtbutik.

BACKA-SHOPPEN ÖPPNAR PÅ MÅNDAG

Bästa systrar, nu på måndag (11/12) öppnar vi en pop-up shop här och säljer 100st backa-töjor! Shopen är öppen i sju dagar men det är först till kvarn som gäller, så haffa din tröja redan på måndag!

Pris: 300 kr

Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda varken öppet köp eller bytesrätt. Köpt är köpt! 

Är du i krokarna, så säljs tröjan även i Hammarby Sjöstad. Fråga efter tröjorna i receptionen eller i vår skejtbutik.

Annars ses vi HÄR på måndag!

Heja Livet – Årets Backare

Den 29 november hölls Fryshusets årliga mingel mellan unga och företagare, innovatörer och backare. Plats på scen fanns bland annat Julia Östfeldt från Föreningen Tillsammans, innovatören Sofie Lindblom, mulitentreprenörerna Hanna Widell och Amanda Schulman. Under kvällen fick vi ta del av inspiration, spoken word och prisutdelning. Två hedersutnämningar delades ut, Årets Backare och Årets Streetsmarta ledare. Vinnarna av Sveriges Ungdomsentreprenör prisades även och unga fick möta vuxna på sina egna villkor vid olika backa-stationer.

Kvällen varvades mellan inspiration, möten och lite gala. Fryshusets Danscenter kickade igång kvällen med ett starkt dansnummer som följdes av inspirationsföreläsning av Julia Östfelds från Föreningen Tillsammans, också vinnare i kategorin Årets samhällsförbättrare i Sveriges Ungdomsentreprenör 2016. Därefter bröts kvällen av med ett mingel där unga fick möta de vuxna på plats vid olika stationer. Bland annat via podcasten SKITSNACK, “Anställningsintervjun” och i rundpingis. Syftet med kvällen var att deltagarna på plats skulle få möjlighet att mötas och utbyta tankar och idéer, utmana sina egna fördomar och lyssna in varandra.

Temat för kvällen var Backa, tillsammans med Backasysterskapet genomsyrades kvällen av backande samtal. På scen gav Sofie Lindblom ett inspirerande föreläsning om sin resa följt av systrarna Hanna och Amanda, entreprenörer som bland annat driver podcasten Fredagspodden. De delade ut hedersutnämningen Årets Backare till Heja Livet för deras arbete med att möjliggöra en plattform som når över 60 000 tjejer och kvinnor dagligen, där systrar får utrymme att backa varandra. Den andra hederutnämningen gick till Aseffa Hailu som Årets streetsmarta ledare, som bland annat har startat upp 127 festivalen som idag har 23 000 besökare.

Kvällen avslutades med prisutdelningen av Sveriges Undomsentreprenör 2017. Fyra vinnare prisades i kategorierna Årets Idé, Årets Kulturentreprenör, Årets Företag och Årets samhällsförbättrare.

Årets Backare: 

Heja Livet

Årets Streetsmarta Ledare: 

Aseffa Hailu

Vinnarna av Sveriges Ungdomsentreprenör är:

Årets Idé – Politisk Kunskapsarena
Årets Kulturentreprenör – Pridepodden
Årets Företag – BLK SKN
Årets Samhällsförbättrare – Fem Fight

 

SVERIGES UNGDOMSENTREPRENÖR <3 BACKASYSTERSKAPET


Den 29 november bjuder Fryshuset in till sitt årliga mingel mellan unga talanger och de hetaste företagen. Kvällen kommer bjuda på inspiration, oväntade möten och lite gala!

Temat för kvällen kommer vara “Backa”. Sveriges Ungdomsentreprenör kommer tillsammans med Backasysterskapet att belysa vikten av att våga backa andra i olika situationer och vad som händer när en själv blir backad.

Backasysterskapet handlar mycket om att lyfta dem som kanske inte alltid skriker högst och tar mest plats. Vi ser en självklart koppling till entreprenörskapet där vi kan göra skillnad genom att backa och stötta unga med driv och idéer. Under den här kvällen vill vi att alla ska få känslan för kraften som finns i backandet och vad det kan göra för en ung kreatör. Vi måste öppna ögonen och våga stå upp för oss själva och andra, våga ta plats för att skapa förändring i alla led säger Anja Frey, Chef för Fryshuset Stockholm, initativtagare till Backasysterskapet

Under kvällen kommer även vinnarna av tävlingen Sveriges ungdomsentreprenör 2017 att utses på scen, det är initiativ som allmänheten får rösta fram.

Finalisterna speglar dagens unga görare och är riktiga förebilder som vi vill backa lite extra på scen säger Mattias Andersson, projektledare Sveriges Ungdomsentreprenör

Vill du vara på plats och ta del av en grym kväll?

Anmäl dig till eventet genom länken: https://suefinal.confetti.events/

När: 29 november, kl. 17.30

Var: @Klubben, Fryshuset Hammarby Sjöstad

Kvällskurs i musikproduction för kvinnor och icke-binära

TIPS TIPS!
Fryshusets Folkhögskola startar kvällskurs inom musikproduktion för kvinnor och icke-binära. Ansök innan den 2 november!
Mer information om kursen hittar du här!

Backasysterskapet söker ny projektledare

Vi söker dig som har förmåga, drivet, kunskapen, tålamodet, kraften, kärleken och passionen för att skapa förutsättningar för tjejer att ta plats, i klassrummet, i basketlaget, på tunnelbanan.

Du ska tillsammans med unga change leaders, unga Power Girls förändra, förbättra och skapa den framtid som vi vill leva i.

Är du den som har förmåga att hålla ihop processer, som drömmer om att utveckla och jobba strategisk och som samtidigt förstår att det är nära målgruppen som vi kan förändra, som har erfarenhet av att hålla work shops, utbildningar, föreläsa och leda unga. Som har energi, förmåga och kunskap kring sociala medier. Som tycker om att nätverka och skapa samarbeten med företag och sponsorer som vill ta ansvar för att skapa förutsättningar för tjejer att ta plats i samhället.

Då är det här rätt tjänst för dig!

För att läsa mer och söka tjänsten, klicka här.

 

Backa-tröjan slutsåld!

Ni som inte fick tag i en tröja den här gången – i höst kör vi igång vår online-shop på riktigt. Stay tuned!

Vill du bli en del av Backa Crew i Göteborg?

Smyglansering för backa-hoodien

#Backasysterskapet <3 STHLM Skatepark

Nu smyglanserar vi vår feta backa-hoodie tillsammans med STHLM Skatepark!

Köp en hoodie, testa lite skate och häng med oss! De 10 första gästerna får en hoodie gratis!

Var: STHLM Skatepark, Fryshuset, Mårtensdalsgatan 2-6
När: 14 juni kl. 17:00 – 19:00

Vi backar dig!

”INLÄGG I AFFEKT: Åkte tunnelbana nu en söndag runt 17.30 och på tio minuter hann jag bli trakasserad av två olika män. En som började skrika och härja om mitt utseende och vägrade ge sig efter flera uppmaningen så jag och mina tjejkompisar kändes oss tvingade att byta vagn.
.
Kort därpå säger jag hejdå till mina vänner och står på perrongen och då kommer ett nytt asshole fram och börjar med att försöka smeka mig i ansiktet, börjar prata med mig och säger massa obehagliga saker, FÖLJER EFTER MIG när jag går, ställer sig nästan på mig när vi åker tunnelbanan och sen lyckas jag med list skaka av honom.
.
Kan vi bara adressera hur jävla sjukt det här är?! Och inte för att det hände just idag eller just mig utan för att det här är VARDAG! Vissa kvinnor får utstå detta ofta och vissa mer sällan men nästintill samtliga har någon gång varit i en obehaglig situation påväg hem. Jag känner ett ansvar för nästa generations tjejer att det här inte bara ska fortgå. Vad i helvete gör vi? Jag vill att vi gör något nu!
.
En av dom största myterna med jämställdhetsarbete anser jag att många försökt intala oss att sådan här förändring måste ta lång tid. Jag tänker att det är vi som bestämmer vilken värld vi vill leva i, vilket samhälle vi vill forma och vi har gjort lagarna och attityderna så vill vi ändra dom så gör vi ju det. Vill vi? Jag vill! Jag vill nu! Jämställdhet fan nu! Då är möjligheten att röra sig fritt en viktig pelare i det. Kom gärna med konkreta tankar och diskussioner i kommentarsfälten. Vad i helvete gör vi?
.
Jag är okej by the way så oroa er inte för mig. Jag är bara jävligt förbannad att det här kommer ske kvinnor och unga tjejer världen över idag och alla andra dagar tills alla vi ställer oss upp och gör det vår business. Jag hade tät sms-kontakt med min tjejkompis Ronja medan jag blev förföljd och hon var beredd att ringa polisen. En riktig syster som alltid backar mig! #backasysterskapet #linneaclaeson#assholesonline @backasysterskapet

– Linnéa Claeson, instagram.com/assholesonline