Joina Rörelsen! #BACKASYSTERSKAPET
Meny

BACKA STUDIO ÖPPNAR UPP IGEN!

Backa studio

Vill du producera musik, skriva låtar, sjunga i studio eller kanske dj:a?

BACKA STUDIO är ett space där tjejer och icke-binära får hänga med våra grymma BACKA-producenter och DJ’s.

I studion kan du får testa på producering, låtskrivning, sång och dj.

Spelar ingen roll om du aldrig har varit i en studio innan eller har levt med musik, BACKA STUDIOS är öppet för alla tjejer och icke-binära i åldrarna 13-20!

BACKA-producenter: Ayanda – Katherine och BACKA-DJ: Melika

NÄR? Varje torsdag kl 15-18 under perioden 9 januari – 28 maj (kom i tid då vi gemensamt går ner till studion)

DJ-kurser kommer att ske separat, mer info kommer!

VAR? Fryshuset, samling i foajén

BACKASYSTERSKAPET SÖKER NYA BACKALEDARE I STOCKHOLM

Om Backa:
Backa är ett systerskap som på olika sätt stärker och lyfter ungas röster, kraft, kunskap och förmågor. Vi utbildar i normkritik, civilkurage, konflikthantering och retorik för att stärka självkänsla och identitet – hos sig själv och andra. Vi genomför projekt och event och bryter ny mark inom näringslivet. Tillsammans får vi fler att sluta hata, och börja backa.

Vad söker vi?
Vi söker dig som vill utvecklas och hjälpa andra att utvecklas. Vårat Backateam har ledorden: Respekt, styrka, ledarskap och kärlek. Vi tror på att lyssna, diskutera och lyfta istället för att trycka ner varandra. Du som söker dig till denna utbildning ska inte ha svårt att leda samtal och prata inför människor. Du kommer att tillsammans med 6-8 st framtida Backaledare att gå en utbildning i konflikthantering, normkritik, retorik mm. Därefter tar du dig an tillsammans med en Backaledare en egen Backagrupp som ni coachar i 5 veckor, 1 / veckan.

Ledarutbildningen för Backa i Stockholm:
Alla går en 2-dagarsutbildning. Utbildningen kommer att ske mellan 25-26 januari. Under utbildningen får ni den kunskap och verktyg som krävs för att utbilda framtidens unga Backatjejer och icke binära.

Utbilda framtidens unga Backare:
När ledarutbildningen är slutförd så är det dags att börja utbilda framtidens unga Backare.
Utbildningen sker i 5 steg, 1 gång / vecka under feb och mars. Utbildningen startar v.6 och ni får mer info om detta under ledarutbildningen.

Ersättning:
Nej.

Resekostnader:
Stockholm: Backa Systerskapet står ej för resekostnader till och från utbildningen.

Plats:
Utbildningen kommer att hållas i Stockholm i Fryshusets lokaler.

Är du intresserad?
Skriv ett mail till backasysterskapet@fryshuset.se där du skriver kort om dig själv.

Skriv även varför du vill gå Backa-utbildningen och utbilda unga.

När och var ska uppdraget genomföras:
– Ledarutbildningen sker 25-25 januari 2020, under 2 dagar.
– Vecka 6 startar Backautbildningen. Den hålls 1 gång / veckan under 5 veckor under kvällstid mellan 17:00-19:00.

Minimiåtagande:
Minimiåtagande för att delta i ledarutbildning samt att utbilda framtidens unga Backare är 46 timmar under vårterminen.

Adress:
Mårtendalsgatan 2–8
120 06 Stockholm

Frukostseminarium med Plan!

I samband med den internationella flickdagen den 11/11 bjöd Plan Sverige in Backa till Victoria Biografen för att delta i ett seminarium. Backaambassadörerna Sona Kinti Gruth Conteh, 16 år och Maya Arvo, 18 år  deltog i ett panelsamtal om hur det är att vara ung kvinna i Sverige och lyfte även vad vi kan göra för att öka jämställdheten i samhället.

Vi tackar Plan för inbjudan och tillsammans fortsätter vi att BACKA alla dagar i veckan, året om!

I samband med den internationella flickdagen den 11/11 bjöd Plan Sverige in Backa till Victoria Biografen för att delta i ett seminarium. Backaambassadörerna Sona Kinti Gruth Conteh, 16 år och Maya Arvo, 18 år  deltog i ett panelsamtal om hur det är att vara ung kvinna i Sverige och lyfte även vad vi kan göra för att öka jämställdheten i samhället.

Vi tackar Plan för inbjudan och tillsammans fortsätter vi att BACKA alla dagar i veckan, året om!

 

Backa Nätverksträff!


Igår den 10/10 hade Backasysterskapet sin första Nätverksträff. Nätverket, som det kallas, är det sista utbildningsblocket i Backasysterskapets utbildning. Dess innan processar deltagarna utbildningsblocken Jaget, Backandet, Systerskapet och Entreprenörskapet. Det är dock under det sista utbildningstillfället som Backarna tar steget ur det trygga rummet och ut till Nätverket. Efter Nätverket går Backa in i Fas 2, där deltagarna kommer att utforska sina passioner, drömmar och intressen. Aktiviteter som vi kommer att utföra är b.la :

  • The Studio – Där vi ger utrymme för unga tjejer att skriva och producera musik.
  • Snacka Backa Forum – Där tjejerna har möjligt att lyfta ämnen som de själva vill prata om.
  • Möjlighet att utveckla sina egna projekt tillsammans med b.la Powerhouse.

Vi vill även tacka alla verksamheter och mentorer som var med och deltog.

Stor tack till: Plan Sverige, Accenture (Linda Virkkala), Snaptive (Cem Celepli), Nätvandrarna, Ungdomar.se, Liv1, Mpower, United Sisters och Folkhögskolan.

 

 

 

 

Backa-shoppen är stängd för denna gång!

Bästa systrar, nu är online-shoppen stängd!

Är du i krokarna, så säljs tröjan fortfarande på Fryshuset i Hammarby Sjöstad. Fråga efter tröjorna i receptionen eller i vår skejtbutik.

Heja Livet – Årets Backare

Den 29 november hölls Fryshusets årliga mingel mellan unga och företagare, innovatörer och backare. Plats på scen fanns bland annat Julia Östfeldt från Föreningen Tillsammans, innovatören Sofie Lindblom, mulitentreprenörerna Hanna Widell och Amanda Schulman. Under kvällen fick vi ta del av inspiration, spoken word och prisutdelning. Två hedersutnämningar delades ut, Årets Backare och Årets Streetsmarta ledare. Vinnarna av Sveriges Ungdomsentreprenör prisades även och unga fick möta vuxna på sina egna villkor vid olika backa-stationer.

Kvällen varvades mellan inspiration, möten och lite gala. Fryshusets Danscenter kickade igång kvällen med ett starkt dansnummer som följdes av inspirationsföreläsning av Julia Östfelds från Föreningen Tillsammans, också vinnare i kategorin Årets samhällsförbättrare i Sveriges Ungdomsentreprenör 2016. Därefter bröts kvällen av med ett mingel där unga fick möta de vuxna på plats vid olika stationer. Bland annat via podcasten SKITSNACK, “Anställningsintervjun” och i rundpingis. Syftet med kvällen var att deltagarna på plats skulle få möjlighet att mötas och utbyta tankar och idéer, utmana sina egna fördomar och lyssna in varandra.

Temat för kvällen var Backa, tillsammans med Backasysterskapet genomsyrades kvällen av backande samtal. På scen gav Sofie Lindblom ett inspirerande föreläsning om sin resa följt av systrarna Hanna och Amanda, entreprenörer som bland annat driver podcasten Fredagspodden. De delade ut hedersutnämningen Årets Backare till Heja Livet för deras arbete med att möjliggöra en plattform som når över 60 000 tjejer och kvinnor dagligen, där systrar får utrymme att backa varandra. Den andra hederutnämningen gick till Aseffa Hailu som Årets streetsmarta ledare, som bland annat har startat upp 127 festivalen som idag har 23 000 besökare.

Kvällen avslutades med prisutdelningen av Sveriges Undomsentreprenör 2017. Fyra vinnare prisades i kategorierna Årets Idé, Årets Kulturentreprenör, Årets Företag och Årets samhällsförbättrare.

Årets Backare: 

Heja Livet

Årets Streetsmarta Ledare: 

Aseffa Hailu

Vinnarna av Sveriges Ungdomsentreprenör är:

Årets Idé – Politisk Kunskapsarena
Årets Kulturentreprenör – Pridepodden
Årets Företag – BLK SKN
Årets Samhällsförbättrare – Fem Fight

 

SVERIGES UNGDOMSENTREPRENÖR <3 BACKASYSTERSKAPET


Den 29 november bjuder Fryshuset in till sitt årliga mingel mellan unga talanger och de hetaste företagen. Kvällen kommer bjuda på inspiration, oväntade möten och lite gala!

Temat för kvällen kommer vara “Backa”. Sveriges Ungdomsentreprenör kommer tillsammans med Backasysterskapet att belysa vikten av att våga backa andra i olika situationer och vad som händer när en själv blir backad.

Backasysterskapet handlar mycket om att lyfta dem som kanske inte alltid skriker högst och tar mest plats. Vi ser en självklart koppling till entreprenörskapet där vi kan göra skillnad genom att backa och stötta unga med driv och idéer. Under den här kvällen vill vi att alla ska få känslan för kraften som finns i backandet och vad det kan göra för en ung kreatör. Vi måste öppna ögonen och våga stå upp för oss själva och andra, våga ta plats för att skapa förändring i alla led säger Anja Frey, Chef för Fryshuset Stockholm, initativtagare till Backasysterskapet

Under kvällen kommer även vinnarna av tävlingen Sveriges ungdomsentreprenör 2017 att utses på scen, det är initiativ som allmänheten får rösta fram.

Finalisterna speglar dagens unga görare och är riktiga förebilder som vi vill backa lite extra på scen säger Mattias Andersson, projektledare Sveriges Ungdomsentreprenör

Vill du vara på plats och ta del av en grym kväll?

Anmäl dig till eventet genom länken: https://suefinal.confetti.events/

När: 29 november, kl. 17.30

Var: @Klubben, Fryshuset Hammarby Sjöstad

Kvällskurs i musikproduction för kvinnor och icke-binära

TIPS TIPS!
Fryshusets Folkhögskola startar kvällskurs inom musikproduktion för kvinnor och icke-binära. Ansök innan den 2 november!
Mer information om kursen hittar du här!

Backasysterskapet söker ny projektledare

Vi söker dig som har förmåga, drivet, kunskapen, tålamodet, kraften, kärleken och passionen för att skapa förutsättningar för tjejer att ta plats, i klassrummet, i basketlaget, på tunnelbanan.

Du ska tillsammans med unga change leaders, unga Power Girls förändra, förbättra och skapa den framtid som vi vill leva i.

Är du den som har förmåga att hålla ihop processer, som drömmer om att utveckla och jobba strategisk och som samtidigt förstår att det är nära målgruppen som vi kan förändra, som har erfarenhet av att hålla work shops, utbildningar, föreläsa och leda unga. Som har energi, förmåga och kunskap kring sociala medier. Som tycker om att nätverka och skapa samarbeten med företag och sponsorer som vill ta ansvar för att skapa förutsättningar för tjejer att ta plats i samhället.

Då är det här rätt tjänst för dig!

För att läsa mer och söka tjänsten, klicka här.

 

Backa-tröjan slutsåld!

Ni som inte fick tag i en tröja den här gången – i höst kör vi igång vår online-shop på riktigt. Stay tuned!