Joina Rörelsen! #BACKASYSTERSKAPET
Meny

SVERIGES UNGDOMSENTREPRENÖR <3 BACKASYSTERSKAPET


Den 29 november bjuder Fryshuset in till sitt årliga mingel mellan unga talanger och de hetaste företagen. Kvällen kommer bjuda på inspiration, oväntade möten och lite gala!

Temat för kvällen kommer vara “Backa”. Sveriges Ungdomsentreprenör kommer tillsammans med Backasysterskapet att belysa vikten av att våga backa andra i olika situationer och vad som händer när en själv blir backad.

Backasysterskapet handlar mycket om att lyfta dem som kanske inte alltid skriker högst och tar mest plats. Vi ser en självklart koppling till entreprenörskapet där vi kan göra skillnad genom att backa och stötta unga med driv och idéer. Under den här kvällen vill vi att alla ska få känslan för kraften som finns i backandet och vad det kan göra för en ung kreatör. Vi måste öppna ögonen och våga stå upp för oss själva och andra, våga ta plats för att skapa förändring i alla led säger Anja Frey, Chef för Fryshuset Stockholm, initativtagare till Backasysterskapet

Under kvällen kommer även vinnarna av tävlingen Sveriges ungdomsentreprenör 2017 att utses på scen, det är initiativ som allmänheten får rösta fram.

Finalisterna speglar dagens unga görare och är riktiga förebilder som vi vill backa lite extra på scen säger Mattias Andersson, projektledare Sveriges Ungdomsentreprenör

Vill du vara på plats och ta del av en grym kväll?

Anmäl dig till eventet genom länken: https://suefinal.confetti.events/

När: 29 november, kl. 17.30

Var: @Klubben, Fryshuset Hammarby Sjöstad

Kvällskurs i musikproduction för kvinnor och icke-binära

TIPS TIPS!
Fryshusets Folkhögskola startar kvällskurs inom musikproduktion för kvinnor och icke-binära. Ansök innan den 2 november!
Mer information om kursen hittar du här!

Backasysterskapet söker ny projektledare

Vi söker dig som har förmåga, drivet, kunskapen, tålamodet, kraften, kärleken och passionen för att skapa förutsättningar för tjejer att ta plats, i klassrummet, i basketlaget, på tunnelbanan.

Du ska tillsammans med unga change leaders, unga Power Girls förändra, förbättra och skapa den framtid som vi vill leva i.

Är du den som har förmåga att hålla ihop processer, som drömmer om att utveckla och jobba strategisk och som samtidigt förstår att det är nära målgruppen som vi kan förändra, som har erfarenhet av att hålla work shops, utbildningar, föreläsa och leda unga. Som har energi, förmåga och kunskap kring sociala medier. Som tycker om att nätverka och skapa samarbeten med företag och sponsorer som vill ta ansvar för att skapa förutsättningar för tjejer att ta plats i samhället.

Då är det här rätt tjänst för dig!

För att läsa mer och söka tjänsten, klicka här.

 

Backa-tröjan slutsåld!

Ni som inte fick tag i en tröja den här gången – i höst kör vi igång vår online-shop på riktigt. Stay tuned!

Vill du bli en del av Backa Crew i Göteborg?

Smyglansering för backa-hoodien

#Backasysterskapet <3 STHLM Skatepark

Nu smyglanserar vi vår feta backa-hoodie tillsammans med STHLM Skatepark!

Köp en hoodie, testa lite skate och häng med oss! De 10 första gästerna får en hoodie gratis!

Var: STHLM Skatepark, Fryshuset, Mårtensdalsgatan 2-6
När: 14 juni kl. 17:00 – 19:00

Vi backar dig!

”INLÄGG I AFFEKT: Åkte tunnelbana nu en söndag runt 17.30 och på tio minuter hann jag bli trakasserad av två olika män. En som började skrika och härja om mitt utseende och vägrade ge sig efter flera uppmaningen så jag och mina tjejkompisar kändes oss tvingade att byta vagn.
.
Kort därpå säger jag hejdå till mina vänner och står på perrongen och då kommer ett nytt asshole fram och börjar med att försöka smeka mig i ansiktet, börjar prata med mig och säger massa obehagliga saker, FÖLJER EFTER MIG när jag går, ställer sig nästan på mig när vi åker tunnelbanan och sen lyckas jag med list skaka av honom.
.
Kan vi bara adressera hur jävla sjukt det här är?! Och inte för att det hände just idag eller just mig utan för att det här är VARDAG! Vissa kvinnor får utstå detta ofta och vissa mer sällan men nästintill samtliga har någon gång varit i en obehaglig situation påväg hem. Jag känner ett ansvar för nästa generations tjejer att det här inte bara ska fortgå. Vad i helvete gör vi? Jag vill att vi gör något nu!
.
En av dom största myterna med jämställdhetsarbete anser jag att många försökt intala oss att sådan här förändring måste ta lång tid. Jag tänker att det är vi som bestämmer vilken värld vi vill leva i, vilket samhälle vi vill forma och vi har gjort lagarna och attityderna så vill vi ändra dom så gör vi ju det. Vill vi? Jag vill! Jag vill nu! Jämställdhet fan nu! Då är möjligheten att röra sig fritt en viktig pelare i det. Kom gärna med konkreta tankar och diskussioner i kommentarsfälten. Vad i helvete gör vi?
.
Jag är okej by the way så oroa er inte för mig. Jag är bara jävligt förbannad att det här kommer ske kvinnor och unga tjejer världen över idag och alla andra dagar tills alla vi ställer oss upp och gör det vår business. Jag hade tät sms-kontakt med min tjejkompis Ronja medan jag blev förföljd och hon var beredd att ringa polisen. En riktig syster som alltid backar mig! #backasysterskapet #linneaclaeson#assholesonline @backasysterskapet

– Linnéa Claeson, instagram.com/assholesonline

Habz – Backa! ft. Cleo, Ayla Shatz, Frej Larsson, JOY

Vi får aldrig glömma att backa våra systrar

Viktigt område Bilan Osman belyser🔸Vi får aldrig glömma att backa våra systrar, som lever i svåra situationer! Hedersrelaterat våld är stort i Sverige idag och det berör många. Att vara lyhörd på signalerna utan att vara fördomsfull, genom att se personen i fråga och dess behov. Tillsammans kan vi lyfta & stötta varandra. Kom ihåg genom att hjälpa en syster så har vi åstadkommit mycket! -> Läs artikeln här!  ❤ Bless // Farah Roukachi från kommunikationsgruppen.

Foto: Bilan Osman från Expo.se

”Krossa myten om elaka och falska tjejer”

”Skogsmullen, bloggtjejen, fembarnsmamman, artisten, ridtjejen, veganen, jägaren, tolvåringen och 60-åringen. Alla.  Jag vill en gång för alla att vi dödar myten om att vi tjejer är en särskilt elak art – och i stället verkligen ger extra kraft åt ordet systraskap.” – Maxida Märak

Läs hela artikeln Maxida Märak: ”Krossa myten om elaka och falska tjejer”