Joina Rörelsen! #BACKASYSTERSKAPET
Meny

Global movement

BACKA GLOBAL

Backa har som mål att verka både lokalt och globalt. Våra deltagare vill mötas, dela tankar och upplevelser med systrar över hela världen. Genom dessa möten stärks drivkraften och viljan att förändra, skapa möjligheter och bryta normer tillsammans. Idag finns Backas utbildning i Sverige, Senegal och Kenya. Unga kvinnor och icke-binära har möjlighet att lokalt ansöka till en ledarutbildning på 2 dagar. Under utbildningen får de verktyg inom retorik, ledarskap, grupprocesser, feedback och konflikthantering för att sedan kunna utbilda framtidens backare.

Sverige

Idag finns backautbildningen på Fryshuset i Stockholm, Östra Göinge och Göteborg. Vi startar även upp i Malmö och Borlänge inom kort.Utbildningen ger tjejer och icke-binära möjlighet att utveckla sina passioner och få vägledning i detta med hjälp av backaledare och mentorer även efter att utbildningen är klar. På Fryshuset i Stockholm har vi även Backa Studio (musikverksamhet), Backa Art (konstverksamhet) samt Backa Events som man kan välja att fördjupa sig i.

Senegal

Tillsammans med Plan international har Fryshuset ett fyraårigt samarbete finansierat av Postkodlotteriet. I detta projekt utbildar vi unga tjejer och icke-binära inom metoden Backa, både i Sverige och Senegal, vi använder oss av musik och media som verktyg för att uttrycka sina känslor och förhoppningar om framtiden. Backarna har även möjlighet att samproducera musik mellan länderna genom digitala möten. Under projektets gång  sker även utbyten mellan länderna. Då träffas ledare, deltagare och producenter, i Sverige eller Senegal, för att tillsammans ha workshops och samtal kring systerskap, ledarskap och kreativa lösningar och produktioner.

Kenya

Tillsammans med vår samarbetspartner Hope Raisers i Kenya bryter vi ny mark när det kommer till systerskap, jämställdhet och digital story telling. Genom finansiering av Svenska Institutet blev det möjligt för oss att påbörja ett kunskapsutbyte med unga i Korogocho,  Nairobi, där unga backare har utbildats.